tiistai 22. kesäkuuta 2010

Auts :/


Mies ajoi koneen sisuksiin Partition Magic-ohjelman ja sepä olikin tosi taianomainen! Koneesta poistui koko C-asema kaikkine tietoineen, kuvineen, kirjanpitoineen... en edes jaksa ajatella mitä kaikkea katosi. Suurin murheeni on suurikokoiset hyvät kuvat joita aioin teettää valokuviksi, mutta en ollut ehtinyt niitä vielä polttaa cd:lle enkä tehdä edes varmuuskopioita (koska sekin asema on jostain syystä umpitäynnä....) ja niin edelleen. Mutta ei hätää. Kumpikaan meistä ei edes hermostunut, koska katastrofi oli aivan liian suuri ja täydellinen :-D

Huomenna kuulemma lähtee tilaus ulkoisesta kovalevystä ja jostain varmuuskopio-ohjelmasta - parempi myöhään kuin... Ai miten jälkiviisaus lämmittääkään.

Onhan minulla nämä blogin kuvat sentään, ja naamakirjassakin on. Mutta tärkeimmät kuvat ovat säilyneet E-asemalla: Tyttären häät, kirjan kuvitus, kotisivuille tulevat kuvat muutamaa lukuunottamatta. Mutta kaikki sadat kuvat Arnukka-Purnukasta, nyyh! Ja Tupaswillan kuvat, ja vielä viimeisimmät kuvat Valamosta.....

Muuten päivä on mennyt tavallisen omituisesti. Olen hionut dremelillä korujen takapuolia ja kylvänyt porkkanaa sekä tehnyt kissankestävän tikkuesteen kasvimaalle. Ne peijoonit (tai ainakin Musti) ovat maanneet kuoliaiksi minun unikkoni, puolet kehäkukista sekä kesäkurpitsani!!!! Ruusupapuköynnökset ovat kuolleet myös jostain ihmeen syystä, vain yksi taimi virkosi. Olen hapan ja närkästynyt!

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi tiedän tunteen !Meilläkin mies saa noita tietikone "heräämisiä" kohtaloikkain seurauksin...kadonneet kuvatsarjat ,laulut,tarinat-voi kuinka monta kyyneltä ja harmistusta.Yritän lohduttaa nuoria että muistot jäivät-ei yleensä auta vaan on kuin vettä kiukaalle heittäisi:)
Hetken jo pelästyin kun otsikkosi näin että tämä kaunis maailmasi on kadonnut!Onneksi se löytyi täältä niinkuin ennenkin!

Eva Grelsdotter kirjoitti...

Hei Maahiska!

Ihailtavan maltillisesti otit tämän katastrofaalisen katstrofin nimeltä C-aseman tuho. Kovin moni olisi samassa tilanteessa vetänyt täydellisesti herneet nenään ja valittanut seuraavat viisi vuotta kaikilla foorumeilla elämän kurjuutta ;). Vaan kun elämä on juurikin sitä, että tälläisiä pääsee välillä itse kullekin tapahtumaan. Taidankin itse myös kehittää omaa malttiani vielä entisestään jos JA kun minulle tapahtuu jotain vastaavaa seuraavan kerran :).

Tsemppiä ja uuteen nousuun!

Maahiska kirjoitti...

Hih, minulle on jopa huomauteltu siitä että suhtaudun liiankin tyynesti katastrofeihin. Minkäs sille voi, lapsena on tullut luettua kai liikaa Muumeja :-D

Nyt kone toimii, ja on aivan turha pohtia niitä menetettyjä tiedostoja. Ainoa mikä oikeasti harmittaa on pari kuvaa Arnesta, jotka otin Tupaswillassa ja aioin teettää paperikuviksi.

Tiedostpt sitäpaitsi olisivat voineet kadota esim. tulipalossa tai jotain muuta kurjempaa. Ja aina tulee uusia muistoja ja uusia asioita tallennettaviksi!

Maria kirjoitti...

Niinmpä!Muumifilosofia on läpäissyt meidät tämän ikasarjan äidit:))vaikka maanjäristys uhkaisi käsiveska kainaloon ja jotain kerkkua lapsille sinne :))-harmi kuvia tietenkin onneksi uusia saat varmasti ja sinulla noita taitavia kuvaajiakin.

Jan kirjoitti...

Huonosti oli tai luitte varoitukset. Partitiot eli levyositukset ovat formatoinnin ohella niitä asioita joita ei ikinä tehdä, ellei todella tiedä mitä tekee. Tai edes ensin on ne varakopiot. Kunnon systeemeissä peruskäyttäjä ei edes pysty tekemään noin vaarallisia temppuja.

Sitten on se toinen asia että jos malttaa tuhon jälkeen olla koskematta levyyn ja tuhota lisää jää pieni mahdollisuus että joku todella osaava welho osaa pomia esiin suurimman osan levyn sisällöstä, tuho kun taisi olla looginen, mutta tuskin fyysinen bittitasolla.

Maahiska kirjoitti...

Tämä ohjelma oli ajettu meillä jo kuusi kertaa ennenkin ilman ongelmia.... Kadonneet Matti olisi ehkä pystynyt palauttamaan. Päätettiin kuitenkin luopua turhasta ja laitettiin itse peli toimimaan. Hyvä niin että pöytä puhdistui.

Jan kirjoitti...

Minkä ihmeen takia osituksiin pitää koskea vähän väliä? Täällä se tulisi kyseeseen mahdollisesti uutta käyttöjärjestelmää asennettaessa (noin joka viides vuosi), eikä silloinkaan millään tarvikseohjelmalla.

Maahiska kirjoitti...

Konetta on pakko järkätä töitten takia ja sen vuoksi että on uudet systeemit tulleet monta kertaa, en viitsi tarkentaa mutta tarpellista se on ollut joka kerta. Meillä on koneella ainakin kuusi erilaista tärkeää käyttöä jotka aiheuttavat omia järjestelyongelmiaan... Jos olisi pari konetta lisää niin ongelma poistuisi...