keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Miksi äiti ei pääse valokuviin...

Olisin eilen illalla mielelläni tullut valokuvatuksi vaikka salaa. Istuin takapihan nuotiolla polttamassa kiinnijuuttuneita puita pois kulmarautojen sisältä, kädessä kahvimuki ja ympärillä iltamyöhäinen kevätluonto kurkien huutoineen. Hyvä tovi siinä vierähtikin, katselin tulta ja kohentelin rautoja, puhelin itsekseni eestiksi ja nautin olostani. Mutta kuvaan en päässyt, vaikka se olisi sopinut nin hyvin tähän.

Tunsin olevani todella minä, rastoineni, likaisine vaatteineni, yksin ja tarpeellisessa työssä, hiljakseen ja rauhassa. Sisällä odotti perheen iltaruljanssi rutiineineen mutta en voinut kiirehtiä mihinkään. Olin hiukan huolissani kuivasta heinikosta...

Harvoin näitä pysähtymisen hetkiä ehtii tulla. Ulkona illalla on paras aika kuunnella itseään, nauttia olostaan.

... ja valokuviin ei äiti pääse, koska on aina itse se joka kuvaa. Harmi.

2 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Nàin sinut sieluni silmin siellà ulkona! Jokos hiirenkorvat kohta puhkeaa? Tààllà sataa (kolmatta pàivàà) ja ukkostaa! Silti làmmintà. Ilmankos luonto on vihreà ja tàynnà kaikenlaisia kukkia. Hyvàà tulevaa sunnuntaita.

Maahiska kirjoitti...

Kyllä täällä puhkeaa hiirten- ja muidenkin korvat aivan tuotapikaa: veikkaan että huomenna aamulla on takametsä kuin hunnutettu :) Keijunkorvia lähinnä lienevät ne, vaikutelmasta päätellen!

Ukkosta kaipailisinkin jo, laitappa tulemaan sellainen pieni ja sopivan tömäkkä tännepäin ;)