maanantai 12. huhtikuuta 2010

Pajuja, vaarallisia mummeleita ja aurinkoa

Kotiuduimme Kotkasta sunnuntai-iltana, aivan kuin olisimme olleet tosilomalla, niin mukava tunne ja vierailu! Vaari täytti 60v ja lauloimme oikein kuorossa Monia vuosia - se napattiin jopa videolle :) Vaari sai meiltä lahjaksi hienon valkokulta-kultasormuksen jossa kivenä jaspis, Miehen itse hioma.

Matkalla jännityspisteet keräsi mateleva mummoautoilija, jonka aiheuttama vaarallinen ohitusyritys sai polvet veteliksi kaikilta meiltä - olisimme joutuneet tuotapikaa samaan syssyyn kuorma-auton, mummoankkojen sekä linja-autolastillisen ihmisiä kanssa - ja olisi siinä välissä ollut kolmaskin henkilöauto jonka matkustajamäärää en ehtinyt laskea... Kun vihdoin pääsimme turvallisesti ohittamaan keskiviivaa köröttelevät mummelit, näyttivät he sangen tyyniltä ja tyytyväisiltä - kaiketi tietämättä mitä olivat melkein tehneet. Kaikki kunnia autoileville mummoille, mutta tämä oli kamala tapaus. Nelisenkymmentä kilometriä piti peesata ennen kuin pääsimme selville vesille - ja suoraa päätä Nastolan ABC:lle hermoja lepuuttamaan :-D

Mutta kotona odotti kesä, no ainakin melkein. Keräsin pajupellon sadon talteen, kuuntelin joutsenten huutelua ja peippojen liverrystä.

7 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Pajud - nii kaunid värvid!
Ja Sinu Mehe looming on nagu ikka kaunis ja stiilne.

Telle kirjoitti...

Ihastelen noiden pajujen väritystä, ovatko ne oikeasti tuollaisia? En ole aiemmin noin monivärisiä nähnyt.

Maahiska kirjoitti...

Telle, siinä on viittä eri lajia, vielä on keräämättä kiiltopaju, eli tuo villipajuaidanne jonka myös istutin satoa tuottamaan :)

Nämä ovat siperian-, huurre-, joki- ja isopunapajua sekä korallisalavaa.

Heli, sõrmus on 70-ndate mudel, Vaari oli selline alati himustanud :)

ii kirjoitti...

Argh, mitä ihanaa aiot noista pajuista tehdä??

Maahiska kirjoitti...

Argh, kumpa tietäisin! :D Mulla on niin heikot käsivoimat etten ainakaan koreja, mutta ruukkupajuja ja kransseja voin tehdä. Sato on pieni mutta ytimekäs, ehkä joskus saan jopa myytävää pajua - täytyy hieman kasvattaa peltoalaa!

Jokke kirjoitti...

Myytävää kaunista pajua, kuulostaa hyvältä :)

_hoya_ kirjoitti...

Ihana sormus :-O
Ja nuo pajut, ah! Varsinkin itsekasvatettuina ovat erityisen hienoja!