maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kirkkoviikonloppu

Lauantaiaamusta maanantai-iltaan vietin varsin kirkkoisaa elämää. Palveluksia ja myyjäisiä oli joka päivälle, olin myös yhden yönseudun mummuna - Tilkkupienellä on yskä ja nuha ja hampaitakin pukkaa. Hän osaa jo kontata kerrassaan loistavasti ja nousee seisomaan tukea vasten.

Maanantai-iltana oli EPL Haapamäellä Lainan kotona, siellä oli tupa täynnään väkeä ja koko tilaisuus oli jälleen kaunis ja ilahduttava. Laina-mummu onkin ihme-mummu, hiihtää veteraanikisoissa vaikka ikää jo 81v!

Myyjäisissä juttelin monen mummelin kanssa, enimmäkseen neulakintaista. Kiva istua neulaamassa paikassa, jossa joka toinen puheilletulija kertoo miten on itse pienenä sitä tehnyt ja joka toinen kertoo kuinka äidit ja mummot ovat tehneet. Kuulin juttuja Karjalasta ja perinteistä ja keritsemisestä ja kehruusta ja epäonnisista neulomuksista. Saan hirvenluisen neulan Svetalta, tuo puinen alkaa hiutua kärjestään yhä tiuhempaan tahtiin, aina olen sitä hiomassa.

Eilen oli Suuren maanantain aamupalveluksessa niin kaunista. "Katso, ylkä tulee..." ja "Minä näen, oi Vapahtajani, Sinun häämajasi..." soivat niin kauniisti kahden kanttorin esittämänä. Suuri viikko on alkanut, yritän pysytellä pois koneen äärestä mahdollisuuksien mukaan.


Valoisaa Pääsiäisen odotusta!


Tähän sopii hyvin vielä kuva Onnistuneesta Leivästä - kiitos Camilla Plumin alan oppia!!!

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

Maahiska, soovin Sulle ja Sinu perele rahulikku Suurt Nädalat.