sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kotona aikamatkailun jälkeen

Tulin sisälle, menin soffalle ja kaaduin uneen kengät jalassa. Miehet kantoivat sisään autollisen laatikoita ja nyssyköitä kun äippä veti sikeitä. Takana on antoisa ja työntäyteinen viikonloppu Pyhäkankaalla seurakunnan keskiaikatapahtumassa. Oli kivaa ja ensi vuonna järjestämme uudestaan!

Minun osalleni tuli yleisen hääräilyn ja tavaranhaalimisen lisäksi ainakin lautanauhailu, neulakinnas, hiukan tanssahtelua, maljan nosto järjestäjille sekä Miehelle Joka Seisoi Kaivossa Perjantai-iltana Monta Kertaa. (Nimitettäköön häntä tästedes Melewaldus Kaivossaseisojaksi!) Olen aina toivonut näkeväni oikean vesiputouksen ja nyt sekin on nähty: piharakennuksen takaseinästä suihkusi vettä, koko metsä solisi ihanasti kunnes tajusimme mistä on kysymys. Mutta juhlaa ei haitannut erinäiset tee-se-itse-putkityöt eivätkä edes umpijäätyneet ulkovessat!

Molempina iltoina kävin lukemassa iltarukoukset ja psalmit kirkon puolella kun kerrankin sellainen oli käytettävissä.

Nyt on eteinen täynnä tavaraa, mihin ne ennen oikein mahtuivat????

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa tunnelmallinen kattaus! Tuommoisen pöydän viereen olisi mukava istahtaa. Ikävuosistani huolimatta sivistyksessäni on monia aukkoja. Yksi on se, etten koskaan ole osallistunut kertomaasi keskiaikatapahtumaan. Täytyisipä ensi kesänä (syksynä?) pitää silmät auki, jotta tällaisen tapahtuman mainos löytyisi. Mukavaa, että on puuhanaisia ja -miehiä niitä järjestämään. Delilah

Maahiska kirjoitti...

Tämä oli ensimmäinen laatuaan seurakunnan perhetyössä, mutta onhan noita keskiaikajuhlia pitkin Suomenmaata läpi vuoden. Jos kiinnostaa tällainen toiminta yleensä, voi etsiä lähimmän porukan esim. osoitteesta http://www.aarnimetsa.org/

Lisäksi Helsingissä asuvilla on ilo päästä osallistumaan Pukkisaaren ja Sommelon toimintaan. http://www.sommelo.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vihjeistä. Ajattelin, että nämä juhlat ovat yleisötapahtumia, joissa pääsee nauttimaan toisten työn hedelmistä laittamatta itse tikkua ristiin. Asustelen täällä keskemmällä Suomea, Helsingin kulttuuritarjonnasta ovat tuttuja lähinnä vain taidemuseoiden näyttelyt.

Maahiska kirjoitti...

Hämeen seudulla esimerkiksi on vilkasta toimintaa, ja joihinkin tapahtumiin sekä demoihin voi osallistua "laittamatta itse tikkua ristiin" :)