tiistai 23. kesäkuuta 2009

Pieni kesämatkaTeimme eilen piskuisen kaupunkilomareissun, kävimme Tampereella hakemassa Isoveikalle QuitarHero-rumpuhösselit ja kiertelimme hiukan kaupungilla siinä ohessa. Teimme Rakennustorilla myös oivallisia raksatarvikelöytöjä, hinta ei päätä huimannut ja kaikki tarvittava löytyi. Piipahdimme Tallipihallakin kahveella, siellä oli hyvin hiljaista ja... hiljaista? Kunnes palohälytys alkoi vonkua ja kiidätti paikalle neljä täysinvarustettua palomistä etsimään hälytyksen syytä (ei löytynyt). Tammerkosken rannalla oli auringonpalvojia ja Ilovalmari sanoi suureen ällistyneeseen ääneen: "Nuo HÖLMÖT menee uimaan!" :-D
Ostimme matkalta myös minikokoiset maalauspensselit Warhammer-ukkoja varten, mutta Fidan kirppikseltä ei löytynyt mitään - paitsi piano, joka oli liian iso kotiinvietäväksi.

Väinö Linnan aukiolla liehui Kaarina Kaikkosen "Linjanmuutoksia"-tilataideteos, se heilui hauskasti tuulessa.

Tampere on mukava piipahtamispaikka, sopivan lähelläkin. Kotimatkalla poikkesimme Oriveden Lidlissä ja Kuoreveden kirkonkin kävimme katsomassa. Se oli aika jännä, kaukana "kaikesta", siellä missä entinen kylän keskusta oli sijainnut, nyt enemmänkin joitakin mökkejä näkyi olevan. Kirkon kattoristit olivat jännän muotoiset ja sisällä sai katsella mm. Frederik Ellmenin vanhaa alttaritaulua, jonka hahmoilla oli liki picassomainen ilme. Lähellä kirkkoa oli tien vierellä todella kaunis vanha talo, mansardikatto, punamultaseinät, koristellut ikkunan- ja ovenpielet... ja järven rannalla somasti! Olisin halunut kuvata sen mutten kehdannut. Varmasti yksi näteimpiä taloja tässä maassa!

Ei kommentteja: