sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lunta! Ihanko totta!

Kaksi päivää satoi jalkarättejä taivahalta, yhteensä noin 40cm tykkylunta - nostelin tänään pajuviljelmät pystyyn ja miehet nostelivat yläpellon nuoret koivut takaisin kohti taivasta. Ne olivat kaikki kumartuneet maahan saakka (mistä aina tulee mieleen tämä äiti Kristodulin kirja :)). Valo yritti pyöräillä.

Toissapäivänä ja eilen...

Veneellä käytiin vielä tänä aamuna, lahna tuli verkosta. Hauki saatiin eilen. Nyt nostettiin verkko pois, mutta saahan tuon takaisinkin vielä tarvittaessa.

Oma temppunsa oli päästä veneeseen...

... ja soutaa venettä jota ei millään jaksanut ihan kokonaan puhdistaa lumilastista.

Mutta se kannatti! Minulla on haukien kanssa sopimus, että ne ei pure ja minä päästän ne nopeasti kärsimyksistä.

Tsasouna sai pienen kellon! Löydettiin se paikallisesta antiikkiliikkeestä (Antiikkirenki) josta löysin taannoin ne valokuvatkin. Siellä oli taas vaikka mitä kaunista ja niin mukavaa muutenkin. Suosittelen! Kellon alalaitaa kiertää teksti Дарю сей колокольчик в знак памяти eli "Annan tämän kellon merkiksi muistosta" - mutta kenen muisto ja kuka antanut, sitä ei tarina kerro. Koesoitto tehtiin väliaikaisripustuksilla, täytyy viritellä se tuohon paremmin kun ehditään. Kauniisti soi.

Olen tehnyt lahjoja ja pientä myytävää jouluksi - migreeni on taas jokapäiväinen vieras niin ettei tämä mitenkään huimasti edisty mutta ainakin tulee hyvä mieli.

Antiikkirengissä on kivoja juttuja :)

Valon kanssa kahvilla Maalaisvakassa ihasteltiin hunajahyrrien kauniita varsia. Käytiin myös löytämässä geokätkö keskustan alueelta :)

SPR:n kirpparilta löysin ihanan soljen, tai se oli kokonainen vyö, 50 senttii vaan! No piti ottaa vaikken käytä vöitä, noin kaunis solki! Vyö oli semmoista räikeän oranssia tekonahkaa, hyi.

Loppukevennys:

Talv tuli ja lumi ka - piisavalt, arvan ma! Järvel oli jää ja luiked, ilus ja hall hommikuhetk. Kalavõrk on tõstetud välja nüüd, natuke nukker (nukralt?) tundub.

Ei kommentteja: