keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Lupauksia? No ei.

Tekstiä pukkaa, onkos tämä jos kolmas vuorokauden sisällä?... En ole varmaan koskaan tehnyt uudenvuodenlupauksia. Unohtaisin ne kuitenkin kuten se huonomuistinen joskin kaunishäntäinen orava Muumeissa.

En ole hyvä lupailemaan mitään, korkeintaan voin luvata että unohdan kummiskin, varsinkin nykyään. Äsken juuri mietin kumpi meistä kahdesta keitti kahvit minä vai Mies. Siis puoli tuntia sitten.

Tänään oli uudenvuoden konsertti jälleen, yksi ainoista oikeista lapsuuden perinteistä ja - myönnän kyllä - kohokohdista. Daniel Barenboim johti, paitsi Radetsky-marssin! Antoi orkesterin selvitä yksinään tuo kelpo hemmo! Hih! Yleisö oli kyllä himpun verran pihalla - suuri osa kyllä tiesi missä taputtaa ja miten. Barenboim tahtoi kätellä ja kiittää koko orkesterin marssin aikana. Aika hellyttävää - mietin miksi... onhan hänkin jo vanha mies. Voi! Ja mietin myös hänen elämäänsä (Jacqueline du Pré jne - josta hänestä muuten johtuu intoni kukallisia saappaita ja selloa kohtaan)ja pitkää uraansa. Wau. Otin tietysti jälleen kuvia tanssista...

Tanssi, tuo ikisalarakkauteni. Taidan kaivata sitä edelleen. Viime vuonna oli tällainen ihanuus..... 2011 tällainen..... Kyllä, minä tunnen yhä miltä tanssi tuntuu.

Pari yötä sitten kärpänen herätti minut (kylläkyllä - kärpänen!!!:( ) ja kirjoitin sapekasta tekstiä feispuukkiin, mutta sitten myös tämän:

"Mutta! On ihmeellisiä asioita: merikaali, jota sain tänään syödäkseni kylässä. Isonhiekan kimaltava laineikas pohjahiekka kun siellä kahlaa kesäiltana. Hyvä kirja johon vallan uppoutuu, kuinka ihmeessä joku on osannutkin sellaisen kirjoittaa. Hiiren nappisilmät kun ne tuijottavat arvioiden onko tulija vaarallinen eli ei. Öinen myrskytuuli joka tekee olon turvalliseksi koska on lukenut tarpeeksi muumeja lapsena."

No nyt en saatakkaan kirjoittaa tähän perään sitä mitä oikeastaan tulin tähän kirjoittamaan ilotulitteista. Höh. Siirrän tuonnemmaksi jälleen.

Täna kontsertis - elutoas aga täiest südamest... :)

1 kommentti:

Miriam kirjoitti...

Minäkään en ole harrastanut uuden vuoden lupauksia viattoman lapsuuden jälkeen - mutta kiitos facebookin,(lupausvinkki tuli sieltä) tänä uutena vuotena päätin luvata kirjoittaa 2013 sijasta 2014.