perjantai 6. joulukuuta 2013

Sinistä ja valkoista ja punaista ja...

Minuun on iskenyt värinälkä. Tai sinisen nälkä. Olen ostanut sinisiä vaatteita. Ja oransseja! Runotorstaissa olisi aiheena sinivalkoinen mutten pysty runoilemaan -vielä. Aivo käy vielä kipeänä kaikesta.

Kuvia otan. Tässä muutama. Eilen tuli lapsia ikävä kun yksi enää asuu kotona. Kummallinen tunne. Keitin eilen punaista sipulihilloa neljä purkillista (Suomessa muuten saanee melassia vain elukoille rautakaupasta? Alkuperäisreseptissä on sitä ja fariini-siirappijutulla ei saa ihan samaa makua) ja selasin samalla kivaa kaavakirjaa (Habibe Acikgoz: Rohkeasti kaunis) josta voisi napata muutaman jutun. Ideoita olisi vaikka mitä...

Suomi viettää tänään synttäreitä, Nelson Mandela pääsi ikilepoon - hieno mies! - ja kirkkomme viettää Pyhän Nikolaoksen juhlaa. Monta syytä juhlia siis. Yritän illalla sytyttää keittiön ikkunalle kaksi kynttilää, pitää raivata samovaarin vierelle tilaa. Astma äsken suuttui kun yritin imuroida, huono olo. Mutta illaksi paranee varmasti.

Tytär marssii tänään telkkarissa sinibarettien edessä! Koskaan en olekaan näin innostuneena odottanut itsenäisyyspäivän paraatia :)

Yllätän enkä laitakaan Sibeliusta tähän vaikka se olisikin ihanaa. Hyvää itsenäisyyspäivää tämän lapsuuden kultasävelen myötä kaikille!

Head sünnipäev armas isamaa!

3 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Oikein hyvää juhlaa sinullekkin.
Mie kiukkuan kun en aamulla kyennyt kirkkoon,kun oli vielä praasniekkakin ja 13 vuotta sitten liityin kirkkoon juri tänäpäivänä.
Jalat oli taas kuin puuhevosella.
Mitenhän myö osattas olla jos oiskin päivä jolloin ei mihinkää koskis , henki kulkis ja kaikki olis ok.

Maahiska kirjoitti...

Nyt rupesi kuule soimaan katrihelenan "oi jos oisin oikea-oikea puuhevonen" päässä... ilimankin ois pärjännyt! :D Näinhän se on, jokaiselle päivälle vaivaa kuin joulukalenterissa. Mutta onhan tuota iloakin. Minut on yllättänyt tämä haikeus kun Noel muutti pois - ihan kumma olo. Mitenkäs sitten kun tuo pikkuisinkin vielä? Saankos sitten sen ikioman sähköttömän mökkini ja siellä sitten toteutan ihtiäni enkä ehdi murehtimaan?

Me yritämme sunnuntaina Kolhon kirkkoon - kuoroonkin!

Katarina Johansdottir kirjoitti...

Oltiinkin sinibarettien edessä ;) En siis sotkutätiosastossa :D