lauantai 7. joulukuuta 2013

Hei, minähän heräsin!

Tai siltä sen tuntuu. Olen tänään tehnyt saippuoita (valmismassasta) - niihin laitoin mm. kahvia ja ruusun terälehtiä. Paria laatua tulossa siis ainakin. Pitää aivan tilata lisää massaa, taisin hurahtaa? Ensi kesänä sitten aidoilla aineilla. Sisällä en viitsi enkä uskalla leikkiä lipeällä ja muulla. Hajusteitakaan en laittanut, sattuneesta syystä.... Mutta jännittää nähdä mitä niistä tulee.

Mehumaijakin porisee liedellä, Mummunkissamehua Arnelle, se kun on päässyt pahasti loppumaan jo ajat sitten kun mummu ei ole jaksanut tehdä. Nyt jaksaa taas. Aroniamehua siis vaniljaripauksella. Sitä voi juoda myös glöginä ken haluaa, lisätään mausteita vaan.

Mitäs muuta? Käytiin kylillä toimittelemassa asioita ja Mies on taas kipeä, keuhkoja särkee. Kovat antibiootitkaan ei oikein auta ja töitä pitäisi tehdä. Jo alkaa harmittaa tosissaan. Lääkkeet vielä väsyttävätkin. Viimeyönä Ilovalmarikin alkoi yskiä mutta Luojan kiitos aamulla oli vain pieni nuha ja nyt on ukkeli taas aivan terveen oloinen ihottumaa lukuunottamatta. Tuo ihottuma vaivaa minua (ja vielä enemmän häntä itseään toki) - noinko on että keliakia sielläkin on tulossa? Kolme neljästä lapsesta olisi mielestäni jo kyllin.

Tein taas yhden päätöksen: minua kun alkoi ahdistaa ajatus siitä isosta matkalaukusta jossa on kaikki vuosien saatossa kerätyt joulukoristeet. Enkö saisi leikkiä, että se on tyystin kadonnut jonnekin? Saisiko tehdä itse uudet kuusenkoristeet? Lapset voisivat vaikka kukin tehdä jotain? Ja sitten laitettaisiin vanhoista vaan ne kynttilät jooko? Jos vaikka sanoisin että nyt tehdään turkoosia ja valkoista jookostajoo? Että äiti haluaa nyt tämmöistä? En halua avata sitä jättisuurta laukkua kun sitten ne kaikki kirjavat joskin kauniit ihanat rynnivät sieltä kuusen oksille pomps! (Kuusikin on muuten kaadettava viikon sisällä kuukalenterin mukaan :))

Etsin netistä peurain kuvia - haluaisin kuuseen peuroja ja sirinejä ja kukkilintuja ainakin. Nih!

Eks ole nii et ema saab vahel otsustada milline jõulupuu seisab elutoa nurgas. Et saab olla sininsed ja valged linnud ja põhjapõdrad oksal kõikumas? Ma ei taha jälle need punased ja kuldsed pallid.

1 kommentti:

kosotäti kirjoitti...

Teilläpäin on siis ihan oikeita poroja, mahtavaa, porot on tosi kauniita eläimiä.