keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tallinna 4. Ruoka. Ruoka????

Nyt tulee kumma postaus meikäläiseltä. Ruoka?

Matkoillahan tietysti pitää syödä, totta, mutta yleensä se hoituu siinä ohessa ilman suurempaa hälyä. Tällä kertaa Mies tahtoi että menemme Olde Hansaan ja minä tahdoin Estlanderiin. Päädyimme varaamaan Hansasta pöydän perjantaiksi ja loput katsoisimme paikan päällä. Varaus oli perjantaille, joten siihen saakka oli pärjättävä jotenkin......;)

Laivalla (Viking XPRS) syötiin kalliisti ja kohtalaisesti, vaikka aluksi tuntui että delin kilohintahan on ihan jees. Gluteenitonta oli tarjolla, mutta allergiani aiheutti hämminkiä kun en voinut tarkistaa mistään onko käytetty liemikuutioita ym. Vissiin oli, aloitinkin lisälääkityksen heti laivalla. Torstain varsinainen ruokailu Tallinnassa olikin sitten - Jee!!!- Estlanderissa! Tätä voin suositella lämpimästi! Ja sitä sipulihilloa... Hintakin oli kohdillaan. Ympäristö viihtyisä ja siisti(vessatkin) ja palvelu iloista ja suloista, ruoka herkullista ja mitähän vielä sanoisin - minua tuntevat voivat nyt sanoa että olen sanonut jo yli äyräitteni. Sain myös tietoa ruuan sisältämistä allergeeneistä ja kaikki oli aivan kuten pitikin.

Syömishäiriöisen ruoka-allergisen antama tunnustus Estlanderille täydestä sydämestä siis!

Tallinnan-kotimme lähellä oli Rimi, josta haimme iltaevästä ja söimme kotona, joten seuraavan päivän Olde Hansaan jaksoimme hyvinkin odottaa. Nyt tulee vähän surullinen olo. Olde Hansahan on hieno paikka, oli kiva käydä siellä kun siitä on niin paljon puhuttu. Mutta kun. Speltti tosiaan on vehnää, ja ruuassani oli myös selleriä vaikkei pitänyt olla. Hinta oli huikea ja vesi(lasi) maksoi 6 euroa eikä sitä ollut kuin yksi per lurjus. Vessat... (anteeksi ettehän ole juuri syömässä nyt siinä koneen ääressä?) olihan ne nätit ja hauskat mutta meillä oli hiukan ongelmia, jopa miespuolisella väellä. Onko niin, että maine on nostanut jotain muuta nyt kuin tasoa vai oliko tämä vain jokin väliaikainen notkahdus? Siinä tiimellyksessä emme jättäneet palautetta, tupa oli täynnä ja meillä jo kiire muuanne. Jänis ei muuten ole niin hyvää kuin sorsa.

Olde Hansassa.

Lauantain iloinen ruokapaikka olikin Vanaema juures ja sinnekin kehotan kaikkia teitä ruokarajoitteisia menemään kipinkapin Tallinnan-matkalla. Mutkatonta herkullista ihanaa aitoa kotiruokaa! Ei puljonkikuubikkeja!

Minulla oli ipposen akku kroonisesti lopussa joten en saanut kuvattua varsinkaan sisätiloissa, joten ravintolakuvat sain perheeltä... olisin halunnut näyttää sisustuskuvia Vanaemasta. Mutta pöydässä oli piskuiset mummonliinat ja kukkaset pikku vaasissa, seinillä vanhoja valokuvia. Eikä allergiaa lautasella! Tykkään muutenkin hapankaalista, ja kasviksista ja selkeistä mauista. Kotiin tultuamme haimme taas tonkan hapankaalia kaupasta.... (ps. Rocca al Maren Gnomo ei ollut kovin nopea eikä mukava ruokapaikka...:()

Reisil peaks sööma ka, eks nii? Aga see pole lihtne kui on allergia - minu jaoks oli Estlander ja Vanaema juures kõige parim. Ja Estlanderi Armas sibulamoos!

Ei kommentteja: