sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Nukkekotimessut ja lomaviikko

Päivä 25: Kaikessa kiireessä.

Ostin enkelinsiipipaidan, jospa se lennättäisi paikasta toiseen vikkelään.

Eilen olimme Seinäjoella nukkeleikkien merkeissä. Ostoksista suurin oli ei-nukkemainen, sinistä armeijan sarkaa miehen takkiin. Mutta mukaan kotiin lähti myös...

Vasili, yllärinopea synnytys siis tuumasi Tatjanakin kun sai nyytin syliinsä.

... sekä Anjusha. Annan täytyi ryhtyä varaäidiksi vähäksi aikaa. Iltalukemisina vain herbaario. Löysin myös huonekaluja, sen tuolin jota en millään jaksanut ryhtyä itse tekemään - aivan tavallinen ja nätti kuitenkin, hiukan kulutin maalia siitä heti. Liian uutta ei kestä!

Päivän antoisin juttu oli tämä. Tohtiiko edes nukeiksi sanoa, niin koskettava ja todentuntuinen on Pirjo Rajasalon tekemä palvelutalo-nukkis. En saanut kuvaan kaikkea, sen verran hämärää oli, mutta tuossa oli myös hoitajien toimisto vieressä arkistoineen koneinen hoitajineen. Tuntui aivan kuinka ilmakin on tuolla seisahtunut.

Kotkassa olimme loman alussa, ei niitä helpoimpia reissuja. Isomummia emme päässeet katsomaan, koska osastolla riehui noro. Kotiin oli ihana tulla, olin pari päivää melkein vuoteessa vain, nukkistelin ja mietin mitä kaikkea voisikaan tehdä jos ei olisi aivan poikki.

Nuoremman Tyttären asiat ovat olleet myös liian jännittäviä - äitinä joskus joutuu vain ristimään kätensä ja rukoilemaan parasta. Nyt ei niinkään vakavaa vaan raskasta ollut hänellä, enempää en voi kertoa. Sanon vain, että rikolliset eivät todellakaan ajattele seurauksia joita sivullisille koituu.

Huvitus Maximus-osastossa esittelyssä ensimmäinen kissani - nyt tiedän miten sitä EI kannata tehdä.

Mittakannu ja pottusurvin myös tekemiäni. Olen nyt käynyt allergiseksi akryyleille aivan tosissani - viime yönä en uskaltanut nukkua ennen kohtauksen laantumista. Aiemminhan minulle tuli purentakiskojen kanssa ongelmaa, nyt nuo maalit lähtevät toisiin käsiin. Sormenpäistäkin on nahka kuoriutunut ja viimeöinen lehahdus maalaamisen jälkeen osoitti ettei ole enää niille putkiloille asiaa. Harmi, juuri kun innostuin. Työn alla on nimittäin...

Eile nukumessid Seinäjoes, väikesed nukud sai koju ja mõned mööblid ka. See puhkus on läinud ja homme algab argipäev jälle - teretulemast! Lapse asjad jälle rasked olnud - kohtumenetluse tunnistajana ei ole lihtne... noorele tüdrukule eriti. Ema võib ainult palvetada. :(

5 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Sulosia nukkekoti juttuja, luulin tuota palvelutalo kuvaa ihan oikeaksi, siis en nukeksi.
Tosi koskettava.

Allergiat on tosi keljuja, ja tuntuu että kun on yhdelle allerginen niin kohta niitä allerkisoivia aineita on tuhat.
Auttaako jos pidät hanskoja,vai oletko niillekin allerginen.?

Maahiska kirjoitti...

Hygihanskat käsissä on mahdoton tehdä mitään:( mutta suurin ongelma lienee nuo huurut jotka nousee maalatessa. Nyt kun istun nukkekodin vieressä ja sen ovet on auki, on vasen poskeni aivan punainen. Siis nukkiksen puoli!

elina kirjoitti...

Minäkin kävin Seinäjoen messuilla. Itse en ostanut paljon mitään, Yhden mekon Adalle, mutta tytär osti kaikenlaista kivaa, Käy kurkkaamassa Reetan koti blogista. Sarkaa hän osti myös, tosin harmaataja minä kuulemma "saan" tehdä keinutuolinmaton ja sohvatuunyt kirjailuineen. Nukkekotijuttujakin katselimme ja tytär ostikin jotain pientä. Ajelimme messujen jälkeen raviradalle kirppikselle ja kävimme Kauhavalla lanka-aitassa hakemassa värjäyslankaa ja matonkudetta.
Olisipa ollut kiva tavata, ties vaikka olisimme kompuroineet samojen pöytien kohdalla.

junika kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste, tartu siihen jos tuntuu hyvältä. Älä ota paineita siitä :-).

Maahiska kirjoitti...

Elina, ehkä olimme tosiaan samoilla apajilla! Harmi kun ei tullut puheeksi aiemmin. Junika, kiitos!