tiistai 12. helmikuuta 2013

Anna ja Tatjana

Nukkekoti on saanut kaksi asukasta. Annan teki Soile Toura, ja olen tosi iloinen että löysin hänet Facebookin nukkekotiharrastajien kautta. Tatjana tuli kaupasta. Vaatteet olen tehnyt itse. Ensimmäisissä kuvissa Anna on vasta saapunut ja taitaa puolinakusillaan hämmästellä, että täällä on ihkaoikea koti aivan häntä varten ;)

Paljoa muuta en olekaan pystynyt tekemään viime aikoina jalkojen ja migreenin vuoksi. Mutta Anna asuu alakerrassa ja Tatjana (joka on raskaana) on näköjään muuttanut oleilemaan hänen luokseen kun oma koti on vasta ajatus. Viime yön naiset viettivät ommellen mob capia Tatjanallekin.

Annan mekko on tehty tämän omani mukaan.

Eilen kävin kirurgilla Jyväskylässä, jalkoja ei tosiaan voi leikata vieläkään joten on tultava toimeen näillä eväillä. Sain erikoiskengät, sekä sisä- että talvisellaiset, ja niillä pystyn kävelemään. Tänään saan vielä omat tukipohjalliset. Kävelykeppikin on tulossa. Sellaista kokeilin taannoin Mäntän museossa (siellä on fiksusti lainakeppi!) ja oli parempi kapine kuin kyynärsauvat.

Sunnuntaina oli Miehen synttärit, lahjaksi annoin keskiaikakengät, oikein naulapohjin. Niitä tuo onkin pitänyt kotosalla nyt yötäpäivää :) Vaikka lopetin keskiaikailut, lupauduin muun perheen ohella 15.6. järjestettäville markkinoille Pyhtäällä - siellä kun on invavessa aivan tapahtumapaikan kyljessä. Sentään mukavaa, että voin johonkin osallistua vielä! Lähdemme jälleen koko klaani liikkeelle, takomo Alkutuli siis tulee myös.

Sunnuntaina oli myös liturgia Kolhossa, olin kuorossa mutta ei mennyt ihan putkeen: olin edellispäivänä syönyt vehnää ja äänihuulet turposivat :S Kerrastapa sitä oppii, ei enää vahinkovehnää ennen kuoroa!

Nukumaja ehitus ja magamine, minu päeva tööd :)

Paastokevätkin koitti. Odotan pääsiäistä, toivottavasti pääsemme kirkkoon!

Pyhän Efraim Syyrialaisen paastorukous Herra, elämäni valtias ! Estä minusta laiskuuden, epätoivon, vallanhimon ja turhanpuhumisen henki. Anna minulle, sinun palvelijallesi, sielun puhtauden, nöyryyden, kärsivällisyyden ja rakkauden henki. Oi, Kuningas ja Herra ! Anna minun nähdä rikokseni ja anna, etten veljeäni tuomitsisi, sillä siunattu olet sinä iankaikkisesti. Aamen. Mu elu Issand ja Valitseja! Ära anna mulle laiskuse, meeleheite, auahnuse ega tühja lobisemίse vaimu! Vaid anna mulle - Su sulasele - meelepuhtuse, alandlikkuse, kannatlikkuse ja armastuse vaimu. Issand, mu Kuningas! Lase mind näha mu üleastumίsi ja ära lase mind mu venda hukka mõista, sest Sina oled kiidetud igavesti. Aamen!

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Siunattua paaston aikaa.

Tuo siun nukkekoti ja sen asukkaat on tosi ihanat.
Sittenhän me kesällä tavataan markkinoilla, ja jos et jaksa siellä olla haen siut meille huilimaan.:)

elina kirjoitti...

Ihanat nuket. Eniten minua kiinnostaa nuo sinun mekkosi. Aiemmin näin ihanan valkean tunikan ja nyt tuo upea mekko. Onko ne vaan keskiaika harrastusta varten, vai pidätkä niitä ihan kotioloissakin.Ihailen noita pitkiä mekkoja, joita minunlaiseni ihminenkin voisi pitää, vaikka yleensä kuljen tunikassa ja pitkissä housuissa. Tosin meidän talo on talvella niin kylmä että mekon kanssa pitäisi olla pitkät villasukat.
Tuo kuva sinusta mekossasi on kuin jostain vanhasta maalauksesta, olet siis kuvauksellinenkin.
Hyvää paastonaikaa sinullekin. Muistin juuri kirjoitustasi lukiessani, että tuhkakeskiviikon messu olisi ollut lähikirkossa, mutta unohtui.

Maahiska kirjoitti...

Pidän noita kolttuja ihan kotioloissakin, ja meillä kun on oikeesti kylmä niin on paljon muutakin vaatetta talvisin päällä lisäksi. Nyt on kyllä lämpöisempi, kiitos alapohjan lisäeristyksen, mutta silti täällä tottumattomat vieraat palelevat tosissaan :)
Pitkät helmathan ovat lämpimät selaisenaankin, mutta mulla on aina useampi hame päällä muutenkin - semmoinen hameiita olen ollut aina. Lisäski vielä leggingsit JA collegehousut, ja alusmekko ja villatakki. Ja hattu tai huivi, niitä pidän usein. Nyt en ole voinut pitää paljoa kun kolmoishermo on tulehtunut-ärtynyt (korvalehdessä!)ja tämä on ensimmäinen talvi täällä kun en ole tarvinnut myssyä nukkuessani. Niin että on lämmintä oikeasti meidän mielestä!

Paasto menee minulla nyt sillein, että yritän muistaa rukoilla paremmin. Esirukouspyyntöjäkin on paljon, niitä päivittäin pitkin päivää ja aina muistaessa. Kirkkoon yitetään mahdollisimman usein ja jos vielä sinne Valamoonkin... kuitenkin on käytävä Kotkassa ensin ja mahd. usein, siellä on raskaat ajat. Ruokapaasto ei nyt onnistu kun mun ruokavalio koostuu taas lähinnä kreikkalaiesta jugurtista ja kirsikkahillosta - kaikessa runsaudessaan..... olen ruokapaastosta siis vapautettu.

Pyhtää on tosiaan mukavan lähellä sinua, Kosotäti :):):) Viimeistään sit taas tavataan!

Soja kirjoitti...

Oo, Joyat ovat ihanat! Ostin joulukuun lopussa tuollaiset talvikengät ja aion vakaasti ostaa vielä sandaalit ja lenkkarit, mutta ihan yhdellä kertaa ei budjetti antanut periksi.