maanantai 7. tammikuuta 2013

Virtain rasat, kera valituksen

Edellisen postauksen jälkeen laitoin kirjaintunnistuksen päälle joksikin aikaa, nimittäin ne "anonyymit" eli roskakommentoijat pommittavat urakalla blogiani. Olen pahoillani vaivasta :/ Yritän keksiä jonkun järjestelmän niitten poistamiseen ilman että kaikki muukin kommentti katoaa savuna ilmaan... vaikka olen merkinnyt roskapostiksi niitä vaan tulee, ja jos poistan niin hups, poistuu kaikki muukin.

Sain valmiiksi ne Virtain rasat joita aloitin puolitoista vuotta sitten, kakkoslapanen tuli hieman eri näköinen mutta sehän ei menoa haitta - olin tapani mukaan joutunut soveltamaan enkä enää muistanut miten sovelsin. Ihanan lämpimät ovat, pojalle annoin - tämä kun aamuisin polkee ison tien varteen vaikka tulisi huru-ukkoja taivaalta.

Kuvassa rasa oikeinpäin ja rasa nurinpäin - ei siis niin että toinen lapanen olisi tullut NOIN erilainen! :D

Mies sen sijaan sai ihan vaan rukkaset ja lähti polkemaan kylille (10km suuntaansa) hakemaan autolle osaa... auto siis taas kuali. Nyt uupuu jotain johtoa ja sitten taas, ehkä, huristellaan. Käyhän tämä näinkin, pakkasta vain -10 tällä hetkellä. Keskiviikkoaamuna minulla on kuntoutuspalaveri ja perjantaina tukipohjallislääkäri, joten pitäisi päästä asiomaan. Jos ei kosla käynnisty, menen taksilla. Köyhiä kyykyttääkseen omavastuita on nostettu, ne on nyt yli 14e/suunta eli olen pulassa piakkoin. Eessuntaassun lääkäriin maksaa siis liki 30e/kerta kunnes omavastuukatto täyttyy, ja sitäkin nostivat (kalenterivuoden aikana nyt 242,25 euroa viimeksi oli 157,25e - minusta aika kohtuuton nosto). Ja näitä käyntejähän minulla nyt on.

Voi olla myös etten pääse jatkamaan allergiatutkimuksia ellei vammaistukeani nosteta, se on nyt se alin vaikka kulut ovat korkeat kuukausittain - jos saisin kaiken hoidon mikä minulle kuuluisi niin kellot kyllä raikaisivat. En voi varata esim. fysioterapiaa koska minulla ei ole varaa siihen (pitäisi käydä viikottain) - lääkkeet ostan ja muut tarpeelliset, sen lisäksi ruokavaliokulut niin siinähän sitä jo ollaan. Toivottavasti seututerveyskeskus (sana- ja muukin hirviö) maksaa tukipohjat/kengät? Koska Miehellä on pientä yrittäjätoimintaa, sossu ei huoli meitä. Mutta yrityksen rahat menevät tasan tarkalleen sihen, että voimme pitää auton, joka taas on välttämätön täällä.

Nyt kiipeän sohvalle katsomaan Downton Abbeyn eka tuotantokautta, enköä varmasti kudo yhtään mitään!

Soomes haiguskulude hüvitamine on ebaõiglane, teab igaüks vaene. Ma ei nüüd tea, kas võin jätkata allergia uuringuid! Aga elan ja olen... Tere sulle, heaoluriik!!!

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Saisitkohan sie tään SOTE kortin,sillo ei taksista tartte maksaa kuin bussilipun hinta.
Kovasti on nekin nousseet eilen käin kirkossa niin mtka maksaa jo 6.90meiltä kotkaan.
Autot käy joskus hermoille, tulis kerran sellanen päivä jotta vois ostaa ihan uuden auton, mutta taitaapi olla vaa unelmia.

elina kirjoitti...

Kurjuuden kurjuus tuo etuuksien perässä juoksu. Minulla on ollut korotettu hoitotuki ja sen myötä ilmainen kuntoutus, mutta nyt tuli mutkia matkaan. Tuo kelan matkojen omavastuu on ihan liian iso pienestä eläkkeestä maksettavaksi. Samoin tk käynnit ovat kalliita matkojen takia. Minulla on soten taksikortti, mutta sitähän ei saa käyttää terveydenhuollon matkoihin, vaikka olen minä joskus kiertänyt sitä pykälää, kun ei kertekaikkiaan ole ollut rahaa omakustanteiseen matkaan, eikä nykyään edes kelan omavastuuseen.
Nyt tuli vielä se yle-maksu, vaikka ei ole telkkariakaan ja yksi tietokone yhteisenä koko porukalla. En minäkään tiedä miten saisin rahat riittämään.
Kiva kun kerroit tuosta kommentti hässäkästä, olenkin jo vähän ihmetellyt kun kommentteja ei näy ja ajattelin että tämmöisen yksinkertaisen mummon jutut ei mene läpi. Kirjoitan aina anonyymin alla, vaikka laitan nimen parään. pitääkö nyt kirjautua bloggerin tiliin?
t. elina

Maahiska kirjoitti...

Täytyy kysyä tuota sote-korttia. Hullua että sillä ei pääse lääkäriin ja onko siinä myös joku max määrä jonka saa ajella? Onneksi kuntoutuspalaveriin tulee kaikki mahdolliset osapuolet, mietin vaan romahdanko siellä ja jos niin mitä tapahtuu? Tänään olen vaan nukkunut ja katsonut DA ja luullut etten tee mitään koska en tee mitä pitäisi - mutta kaikesta vain-olemisesta huolimatta olen tehnyt tänäänkin yhden vauvannutun. Ne suuret odotukset itsestä järsii nilkkoja kuin marsu.

Maahiska kirjoitti...

Elina,ehkä kommenttiloota ja minun roskis tunnistaa sinutkin paremmin bloggerin kautta? En oikein ymmärrä näitä :S