keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Koskea ja keskiaikapäähineitä

Kävimme taas Kotkassa ja siellä kävelyllä Siikakosken rannalla. Miten se onkaan kaunista, se luonto siellä. Kieloja, pieniä puunlapsukaisia, metsämansikkaa, sananjalkoja, metsätähtiä... ja kosken kuohunaa ja huminaa, kiharaisia pyörteitä, jännittäviä onkaloita rantakivien uumenissa. Siellä on myös aikasten vanhoja sodanaikaisia juoksuhautoja sekä kosken keskellä saaressa tsasouna, Vanhan Valamon luostarin munkkien piskuinen pyhättö.

Toimme reilun kuorman kaikenlaista hyötytavaraa jälleen: vauvanvaunut, syöttötuolin, varavuoteen, kirjoja, siivousvälineitä, suihkualtaan ja paljon muuta. Peräkärry on yhä purkamatta, päivä on mennyt taas talon töissä lattiaa saumaten ja koruja tehden. Huomenna saan kaiketi tuupattua silikonia saumoihin ja sen jälkeen luovutan kylppärin miehille - saavat asentaa kalusteet paikoilleen :-)

Olen peräti saamaton kuvaamisen kanssa, yhtään kuvaa en ottanut reissussakaan. Ensi lauantaina menemme Laukaalle keskiaikamarkkinoille - josko sieltä saisin räpsittyä jotain. Tein tänään laastin kuivumista odotellessa viheriän päähineen, josta tuli hiukan hassu. Liekö päässä vika vai mallissa kun ei istu. Se olikin vasta ensimmäinen yritys. Ehkä minulla on vain liian lyhyt kaula tuohon, hatun helmaa voisi kenties lyhentää hieman.

Ainiin olenko usuttanut teitä yhden hyvän kirjan kimppuun: kaikki te keski-ikäiset (ja muutkin) naisihmiset lukekaa ihmeessä Renate Dorresteinin kirja "Pojallani on seksielämä ja minä luen äidille punahilkkaa". Saapi itkeä ja nauraa, voin melkein luvata. Minuun kolahti hyvinkin.

2 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Mukava kuulla taas sinusta. Kieloja tuli ihan nyt ikava.
Ota ihmeessa kuvia Laukaasta. Jospas vaikka vahingossa systeri ja miehensa osuisivat kuvaan.

_hoya_ kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä!
Ja ota nyt kuvia koruista, mua kiinnostaa!