keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Leditaivas

Nyt sekin on valmis, poikien kylppärin tähtitaivas :) Huomenna aloitan laatoitustyöt jos polvet kestää. Kipulääkettä on nyt nostettu huimasti joten kyllä se tästä, eikös niin..? Kylppärin seiniin tulee vaaleata laattaa ja violetti maalaus, johon laitan vielä Taika-maaleilla jotain hienoa ja kimaltavaa. Se ei ole tarkoitettu kosteisiin tiloihin muta mitä väliä - alakerran vessakin on maalattu niin että sen voi uusia sitten kun huvittaa tai on pakko :-D Isoveikka toivoi kokoviolettia kylppäriä, mutta mistäs köyhä sellaiset laatat löytää? Lattiaan tulee melko tylsä vaalea ruosteenvärinen pikkulaatta, joka helposti peittää vetemme rautaongelman. Odotan kovasti tuota työtä, muistaakseni se oli hyvin hauskaa viime kerralla.


Tänään olemme myös kääntäneet maata, kylväneet siemeniä, ihailleet taloa, poteneet uupumusta karvaisen keskiaikaviitan alla (sillä on hyvin terapeuttinen vaikutus ;-)) ja paistaneet nuotiolla makkaraa. Viime yönä uneksuin korttinäyttelystä: kun menin katsomaan onko siellä kaikki siististi niin meidän Musti olikin nukkunut siellä vitriinien sisällä(???)ja kaikki kortit oli sekaisin! En tiennyt montako päivää näyttely oli ollut siinä jamassa - se oli kamalaa, uskokaa minua.

3 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

No, yksi etappi teilläkin saavutettu. Meillä ei ole tellinkejä tarvinnut kaataa, kun oli vuokra-sellaiset, rautaputkihökötykset.
Laskettiin että päästään halvemmalla ja eritoten säästetään aikaa, kun ei aleta talon ympärille itse kyhäämään. Korkeutta kun on tässäkin talossa ihan riittämiin - kuten näkyy olevan teilläkin!

Onko tuossa nyt joku maali seinässä? Näyttää että on puhtaalla laudalla. Vai onko joku petsi.

Ehdotin isännällekin yhdessä välissä, kun maalaustouhuista ei tahtonut tulla sateisten kesien vuoksi mitään, että jätetään lauta kelottumaan, onhan sekin nätti omalla tavallaan. Jotkut oikein vihkiytyneet puutalojen asiantuntijathan ovat sitä mieltä, että puuta ei saisikaan maalata ü

Meillä on kuitenkin maalaukset nyt tehty - jopa räystäänaluslaudat - että siinä suhteessa helpottaa. No, yksi parvekkeenalusnurkan seinä on vielä lautoja vailla. Ei pitäisi olla iso homma, viikon juttu. Mutta tämä on kuultu kyllä ennenkin, joten olenpa hiljaa ü

Kivat kylppärinvalot teillä. Meilläkin on yläkerran vessa maalattu mitenkuten niin, että sillä pärjää kunnes saan jonkun idean miten sen todella haluan. Vaikeinta tuntuu olevan keksiä miten minkäkin huoneen ja sopen sisustaa, ideoita kun on maailma pullollaan, ja kuitenkin kaikki pitäisi tapahtua suhteellisen huokeasti.

Ollaan melko pitkälle pitäydyttykin puulinjalla, eli paneeliseinää, -kattoa ja -lattiaa riittää. Joku vierailija kerran tokaisikin, että taidatte pitää puuusta ü

Hyvää kesää ja intoa sisustustöihin!

Maahiska kirjoitti...

Sutaisin seiniin rautasulfaattia, se harmaannuttaa ajan kanssa (2vk). Ikkunan pielet ym maalataan eri valkoisiksi ja kirjaviksi, räystäänaluslaudat on tervattu.

Omat telineet oli halvemmat ja järkevämmät meillä - nehän joutui olemaan viisi vuotta paikallaan :-D

Vessathan on meillä sellaisia just kun halutaan, eli vaihtuvia taidenäyttelyitä, alakerran huussissahan on seinämaalaukset myös. Jostain syystä sinne punkesi viikinkejä ja laivoja, yläkertaan tulee kai puita ja kukkia. Ellen sitten keksi jotain muuta hassua... Tuntuu hyvältä ajatella että voin aina maalata päälle jos keksin taas jotain.

Maahiska kirjoitti...

Niin tuo vessan katto on vaaleeksi kuultomaalattu ja sininen väri on tietysti vielä vesierkkaa.